Vervoersverbod+pluimvee+ingetrokken
Nieuws
© Dirk Hol

Vervoersverbod pluimvee ingetrokken

De vogelgriep heeft zich niet verder verspreid. Het landelijk vervoersverbod wordt ingetrokken, meldt staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ).


De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit maakte zojuist bekend dat onderzoek uitwijst dat op bedrijven in de omgeving van het getroffen pluimveebedrijf in Hekendorp geen vogelgriep is vastgesteld.

De NVWA controleerde alle pluimveebedrijven in een straal van 10 kilometer rond de besmette kippenboerderij. Twee boerenbedrijven in de directe omgeving bleken gisteren al niet besmet te zijn.

Vogelgriep

Omdat de vogelgriep verder niet is aangetroffen, vervalt het landelijk vervoersverbod voor pluimvee, eieren, mest en gebruikt strooisel. In een straal van 10 kilometer rond het besmette pluimveebedrijf blijft tot 18 december wel een vervoersverbod gelden.

In het hele land blijft verder voor zeker dertig dagen de ophokplicht van kracht om de kans op nieuwe besmettingen zo klein mogelijk te houden.

Hygiëne

Dijksma wijst erop dat ook belangrijk is dat pluimveehouders letten op de hygiëne en bijvoorbeeld van kleding en schoenen wisselen als ze de stallen binnengaan.

ANP

· Volg de actuele berichtgeving via Dossier Vogelgriep

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
 • Woensdag
  8° / 7°
  95 %
Meer weer