D66+en+SGP+willen+meer+afzet+boerenproducten
Nieuws
© Dirk Hol

D66 en SGP willen meer afzet boerenproducten

De Tweede Kamer wil dat boeren meer ruimte krijgen om lokaal geproduceerde producten via supermarkten af te zetten. Een voorstel hiervoor van D66 en SGP werd donderdag aangenomen.

De Kamerleden Fatma Koser Kaya (D66) en Elbert Dijkgraaf (SGP) roepen de regering in de motie op om te onderzoeken hoe boeren met hun producten beter toegang kunnen krijgen tot de supermarkten.

Centraal inkopen

Volgens Koser Kaya betekent de motie goed nieuws voor boeren. 'Veel supermarkten hebben maar een erg klein aanbod lokaal en regionaal ingekochte producten. Het overgrote deel moet centraal ingekocht worden. Maar als boeren meer ruimte krijgen om aan in de buurt gelegen supermarkten hun producten te verkopen geeft dat de boeren ruimte hun producten herkenbaar en kwalitatief goed weg te zetten. Ook geeft het consumenten een directere binding met hun voedsel. Zij zien waar het vandaan komt en wie het produceert.'

D66 en SGP dienden het voorstel in naar aanleiding van de initiatiefnota 'Een eerlijke boterham, over het versterken van de voedselketen' van CDA-Kamerlid Jaco Geurts.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  6° / -1°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  7° / 2°
  10 %
Meer weer