Streekproductenwinkel voor Klundert

Klundert krijgt een streekproductenwinkel waar enkel leden van de ZLTO-afdelingen Moerdijk en Halderberge groente, fruit en zuivel aan gaan leveren. Begin januari 2017 gaat de winkel open.

Streekproductenwinkel+voor+Klundert
© Vidiphoto

Hoe leuk is het als ik van plaatselijke boeren en tuinders producten in mijn Albert Heijn heb staan? Dat moet eigenaar Henk Strootman van Albert Heijn in Klundert hebben gedacht. Hij benaderde anderhalf jaar geleden ZLTO Moerdijk met dit idee, vertelt voorzitter Annewillem Maris.

'Maar het idee bleek moeilijk te realiseren in de winkelformule van de supermarktketen. Daarop is Henk Strootman verder gaan denken. Hij heeft inmiddels de winkel tegenover de Albert Heijn overgenomen. Deze was van een groenteboer die wilde stoppen. Komende maanden wordt dit pand omgetoverd tot een mooie streekproductenwinkel', zegt Maris enthousiast.

Boerenpassie

Aan de opening gaat een behoorlijke verbouwing vooraf. Bovendien lijkt het Strootman goed om de winkel pas na de feestdagen te openen vanwege de kerstdrukte in zijn Albert Heijn.

In de nieuwe streekproductenwinkel draait het om boerenpassie. 'Het is de bedoeling dat de ondernemers regelmatig hun gezicht laten zien. De producten moeten daarmee echt een smoel krijgen en niet anoniem in het schap liggen', zegt de afdelingsvoorzitter. 'Ook krijgt de winkel een gezellig karakter. Er wordt een kopje koffie geserveerd en er zijn belegde broodjes en appeltaart uit de regio.'

Faciliteren

Een randvoorwaarde is dat de streekproducten zoveel mogelijk binnen een straal van 10 kilometer rond de winkel zijn geteeld of geproduceerd. Mede omdat Moerdijk in de klei ligt, is ook ZLTO Halderberge bij de nieuwe winkel betrokken. 'Anders kwamen we niet veel verder dan aardappelen en uien. Uit de omgeving Halderberge zullen onder andere asperges en aardbeien komen.'

ZLTO Moerdijk faciliteert het proces. 'Ook zullen we wat aan pr doen. Maar de organisatorische en financiële verantwoordelijkheden liggen bij Henk Strootman', zegt Maris.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer