Hydraulische verstelunit voor schijveg Catros

Amazone biedt nu ook een hydraulische verstelunit voor de compacte schijveneg Catros aan. Dit maakt het instellen nog eenvoudiger.

Hydraulische+verstelunit+voor+schijveg+Catros
© Amazone

De compacte schijveneggen Catros/Catros+ 3001 en 3501 van Amazone zijn standaard uitgerust met een mechanische verstelunit voor de rijen schijven. Deze wordt gebruikt om een optimaal versprongen stand tussen de eerste en tweede rij schijven te krijgen.

Om het instellen verder te vereenvoudigen, biedt Amazone nu ook een hydraulische bediening van de vestelunit aan. Daarmee kan de bestuurder het verschuiven van de rijen schijven eenvoudig met een hydraulisch regelventiel uitvoeren en gemakkelijk van transport naar werkstand wisselen. Amazone levert de hydraulische bediening af fabriek als extra uitrusting voor alle nieuwe compacte schijveneggen Catros/Catros+ 3001 en 3501.

Disc-wals

Amazone heeft daarnaast het programma van haar naloopwalsen voor de passieve grondbewerking uitgebreid met de Disc-wals. Deze nieuwe wals is vooral geschikt op zware grond en in vochtige bodemomstandigheden. Om te voorkomen dat de wals met grond volloopt, is deze uitgerust met individueel instelbare afstrijkers.

Dankzij hun hoge gewicht van 220 kilo per meter werkbreedte en de smalle spits toelopende randen zorgt de wals op zware grond voor een goede verdichting en verkruimeling. Grondkluiten worden doorgesneden en stenen in de bodem gedrukt. De wals laat een ruw bodemoppervlak achter, zorgt voor weinig gevaar voor dichtslibben en draagt bij aan een goede uitwisseling van lucht en water.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer