Amazone strooit kunstmest met 64 of 128 secties

Voor telers die erg nauwkeurig kunstmest willen strooien, is er de dynamische sectieschakeling DynamicSpread voor de Amazone kunstmeststrooiers. Het is mogelijk om te werken met 64 of 128 secties.

Amazone+strooit+kunstmest+met+64+of+128+secties
© eigen foto Amazone

De Isobus kunstmeststrooiers ZA-TS en ZG-TS van Amazone beschikken standaard over een meervoudige sectieschakeling. Het tot nu toe beschikbare maximum lag bij zestien secties.

Voor de gebruikers, die in spieën, uitlopen en bij obstakels nog nauwkeuriger willen strooien, heeft Amazone een noviteit ontwikkeld: de dynamische sectieschakeling DynamicSpread voor de driepuntsstrooier ZA-TS Hydro en de getrokken strooier ZG-TS Hydro.

In combinatie met GPS-Switch en de terminals Amatron 3, CCI 100 of Amapad van Amazone is de nieuwe software in staat 64 of 128 secties te schakelen. Daardoor is een dynamische aanpassing van de strooibreedte en strooihoeveelheid mogelijk.

Met 64 of 128 secties overtreft DynamicSpread de momenteel geldende Isobus-normen aanzienlijk. Dit betekent, dat dit hoge aantal secties alleen met Amazone terminals kunnen worden uitgevoerd. De Isobus-terminals van andere fabrikanten kunnen echter slechts een kleiner aantal secties aansturen.

Nauwkeurigheid

De basisconstructie van de kunstmeststrooiers ZA-TS Hydro en ZG-TS Hydro is al afgestemd op de hoge nauwkeurigheid van de dynamische sectieschakeling. Want de strooiers beschikken over een verstelling van het invoersysteem evenals hydraulisch aangedreven strooischotels met individuele aanpassing van het toerental voor de linker en rechterzijde.

Op deze manier is de werkbreedte en de strooihoeveelheid nauwkeurig en snel aan de verschillende vormen van de percelen aan te passen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer