Lely Vector klaar voor voeren melkgeiten

Het Lely Vector automatisch voersysteem is vanaf heden beschikbaar voor de melkgeitenhouderij. Na een testperiode is de Lely Vector klaar om de geitenmarkt te betreden.

Lely+Vector+klaar+voor+voeren+melkgeiten
© Eigen Foto

Het automatisch voersysteem voert de dieren naar behoefte, meerdere malen per dag. De voersensor meet de actuele voerhoogte en begint pas met voeren als er vraag is. Dit resulteert in voer naar behoefte.

Er is al enige tijd interesse vanuit de geitenmarkt naar het Vector systeem. Om die reden is ruim 1,5 jaar geleden gestart met het valideren van de Lely Vector op verschillende melkgeitenbedrijven.

Melkproductie

Uit gegevens van het managementprogramma T4C van Lely blijkt dat na gebruik van de Vector er een sterke stijging te zien is van de gemiddelde melkproductie. Opmerkelijk is dat de productie bij de geiten die met de Vector gevoerd worden gestegen is, terwijl het krachtvoergebruik relatief gezien daalde.

De resultaten laten een positief effect op voeropname en melkproductie zien bij melkgeiten. De geiten gaan tevens efficiënter met het voer om. Geitenhouders die met de Vector voeren zien daarnaast aanzienlijk minder restvoer.

'De sterk verlaagde restvoerhoeveelheid is een sterk pluspunt. Minder restvoer betekent meer rendement', zegt geitenhouder Willem Groeneveld uit Rhenoy. Hij houdt biologische geiten en hierdoor moeten de geiten toegang hebben tot de weide. 'De Vector werkt goed in combinatie met weidegang.'

Op basis van deze resultaten en ervaringen van veehouders is besloten om te starten met het Lely Vector automatisch voersysteem bij melkgeiten. Tijdens de opstartperiode worden veehouders volledig ondersteund.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer