Europese subsidie voor Gelderse akkerbouwer

Akkerbouwbedrijf Banken in Batenburg kan dankzij een subsidie van ruim 22.000 euro vanuit Europa, provincie en waterschap Rivierenland akkerbouwgewassen meer uitgebalanceerd bemesten. Dit zorgt voor een vermindering van meststoffen in de gewassen.

Europese+subsidie+voor+Gelderse+akkerbouwer
© provincie gelderland

De akkerbouwer maakt gebruik van precisielandbouw. De nieuwe mestmachine is ingericht met apparatuur die precies de toestand van de bodem meet. Dit zorgt ervoor dat scherp op maat kan worden bemest in de aardappelteelt en andere teelten. Door ook een opbrengstmeter op de machine te installeren, kan de agrariër vervolgens jaar op jaar een indicatie voor de bemesting van zijn percelen maken, zodat hij nog efficiënter kan bemesten

POP3

De subsidie voor de nieuwe machine komt deels uit het POP3 -fonds. Europa stelt namelijk via het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling subsidie beschikbaar aan agrariërs, waterschappen en samenwerkingsverbanden tussen agrarische bedrijven en kennisinstellingen voor projecten die bijdragen aan innovatie en verduurzaming van het platteland.

In 2016 konden ook aanvragen worden ingediend voor onder andere kavelruil en natuurontwikkeling. De komende jaren stelt provincie Gelderland verschillende soorten POP3-subsidies beschikbaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 12°
  50 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer