Kamervragen+VVD+en+SGP+over+akkerbouwonderzoek
Nieuws
© Dirk Hol

Kamervragen VVD en SGP over akkerbouwonderzoek

VVD en SGP willen van staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) weten waarom RVO niet meewerkt aan het verstrekken van gegevens aan BO Akkerbouw die nodig zijn voor betaling van het gezamenlijke sectorale onderzoeksprogramma.

De Kamerleden Helma Lodders en Erik Ziengs van VVD en Elbert Dijkgraaf van SGP hebben daarover schriftelijke vragen ingediend. Zij vinden dat Van Dam op korte termijn zou moeten meewerken aan een praktische invulling van de verbindendverklaring voor het akkerbouwonderzoek.

Lodders en Ziengs wijzen erop dat de trage besluitvorming de uitvoering van het onderzoeksprogramma ernstig hindert en mogelijk ook zorgt voor onnodige administratieve lasten. BO Akkerbouw heeft in juli het verzoek neergelegd bij RVO om mee te werken aan de machtiging van telers voor het verstrekken van bedrijfsgegevens. VVD vindt het onbegrijpelijk dat EZ hierop nog niet heeft gereageerd.

Volgens de procedure moet de staatssecretaris binnen drie weken een antwoord geven op de Kamervragen.

Weer

 • Dinsdag
  6° / 1°
  40 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 0°
  80 %
Meer weer