Positieve omzetontwikkeling FloraHolland zet door

FloraHolland heeft de afgelopen maand met een positief omzetresultaat afgesloten. Sinds de zomer zit de omzet van Royal FloraHolland in de lift.

Positieve+omzetontwikkeling+FloraHolland+zet+door
© FloraHolland

De omzetstijging bedroeg in periode 11 - van 10 oktober tot en met 6 november - ruim 7 procent en kwam uit op 313 miljoen euro. Dit is de hoogste omzet ooit in periode 11 in de geschiedenis van FloraHolland. Dit is op zich al opmerkelijk.

Nog opmerkelijker is de prijsvorming. De gemiddelde prijs van alle producten bij elkaar kwam uit op 41,3 cent en dat is de hoogste gemiddelde prijs die dit jaar in een periode werd gerealiseerd. Hoger dan met Valentijn en hoger dan met Moederdag.

Prijsstijging

Dit komt volgens FloraHolland enerzijds door de verhouding tussen kamerplanten, die een hoge gemiddelde prijs hebben, en de snijbloemen, waarvan de gemiddelde prijs op een lager niveau liggen. Tevens komt dit door de forse prijsstijging van de snijbloemen en dan vooral roos, gerbera en hydrangea.

Cumulatief zit de omzetgroei op 5 procent. FloraHolland denkt aan het eind van het jaar nog minimaal 1 procent in te moeten leveren, zodat de omzetgroei voor 2016 ergens uitkomt tussen de 3 en 4 procent.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer