Hangbegonia+gekozen+tot+balkonplant+2017
Nieuws
© Mooiwatplantendoen.nl

Hangbegonia gekozen tot balkonplant 2017

De hangbegonia is tot balkonplant van het jaar 2017 gekozen. De Lantana is in 2017 de terrasplant van het jaar. De 'plant van het jaar verkiezing' is een initiatief van Mooiwatplantendoen.nl, onderdeel van Bloemenbureau Holland (BBH).

Tijdens een bijeenkomst in kwekerij Festina Lente Tuin in Katwijk heeft een mediajury, bestaande uit journalisten van onder meer Margriet, Eigen Huis & Tuin, Home and Garden en Libelle, de planten gekozen.

De hangbegonia is gekozen tot balkonplant van 2017 vanwege de variatie in kleuren en soorten en de zomerlange bloei. De jury waardeert de Lantana vooral omdat die rijk bloeit, een kruidige bladgeur heeft, en aantrekkingskracht heeft op vlinders en bijen.

Productontwikkeling

Volgens Ivo van Orden, marketingmanager bij BBH, wil deze organisatie met de verkiezing de productontwikkeling in de Nederlandse sierteelt uitdragen. De planten van 2017 zijn geselecteerd aan de hand van criteria als zomeruitstraling, bloeicapaciteit, stijltrends en gebruiksgemak.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer