Lansingerland lid van businessclub glastuinbouw

Gemeente Lansingerland heeft zich op 8 november aangesloten bij de Business Unit Glastuinbouw van Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk.

Lansingerland+lid+van+businessclub+glastuinbouw
© Gemeente Lansingerland

Lansingerland wordt internationaal gezien als de gemeente met het meest innovatieve glastuinbouwcluster ter wereld en veel Lansingerlandse bedrijven zijn internationaal actief en vaak wereldmarktleider op hun terrein.

Om die strategische positie voor de gemeente en haar bedrijven te behouden heeft Lansingerland de stap naar de Businessclub gezet.

Bestendigen

Albert Abee, wethouder Glastuinbouw licht toe: 'Door ambassadeur te mogen zijn van de Businessclub bestendigen we als gemeente onze relatie met Wageningen UR Glastuinbouw en met toonaangevende glastuinbouwbedrijven van Nederland.'

'Hiermee onderstrepen wij bovendien het belang van de sector als belangrijkste economische sector van Lansingerland.'

Leden

Leden van de club zijn gerenommeerde bedrijven van binnen en buiten de gemeente zoals Anthura, Plantenkwekerij van der Lugt, Koppert, Philips, Anthura en Hortimax.

De leden van de Club van 100 krijgen laagdrempelig toegang tot de brede expertise van Wageningen UR Glastuinbouw en dragen mede bij aan de financiering van het toegepast-strategische onderzoek in Nederland.

Triple helix

Met de toetreding van de gemeente Lansingerland tot de businessclub is de Triple Helix, de samenwerking tussen onderzoek, bedrijfsleven en overheid ook op regionaal niveau compleet.

Wethouder Abee hoopt dat meer glastuinbouwgemeenten het voorbeeld van Lansingerland volgen: 'Hoe meer gemeenten meedoen, hoe sterker de Triple Helix wordt.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer