Bouw Glasparel+ kan van start

Het bestemmingsplan het glastuinbouwgebied Glasparel+ is met de uitspraak van de Raad van State van gisteren onherroepelijk (definitief) van kracht geworden.

Bouw+Glasparel%2B+kan+van+start
© Wayland Developments

Dat betekent dat de gemeente Waddinxveen omgevingsvergunningen gaat verlenen aan ondernemers die op grond van het bestemmingsplan Glasparel+ willen bouwen.

De twee particulieren hadden bij de Raad van State beroep aangetekend tegen de komst van Glasparel+. Zij kregen geen gelijk.

Ongelijk

Gemeente Lansingerland, Prisma Bleiswijk en Vereniging tot behoud van landelijk Waddinxveen zijn door de Raad van State eveneens in het ongelijk gesteld, op één punt na.

De provinciale ontheffing was niet op goede gronden verleend. Het bestemmingsplan past nu echter binnen het inmiddels aangepaste beleid van de provincie. Daarom heeft de Raad van State het bestemmingsplan goedgekeurd.

Boost

Het gemeentebestuur van Waddinxveen is blij met de uitspraak. 'Glasparel+ geeft een boost aan de regionale en lokale economie en is dus gunstig voor de werkgelegenheid. Ook kan mede door dit plan de lang verwachte Bentwoudlaan gefinancierd worden.'

'Op korte termijn zullen de eerste veranderingen zichtbaar worden', meldt ontwikkelaar Wayland Developments. De komende weken wordt er gewerkt aan diverse ontsluitingen en infrastructurele aanpassingen in het gebied.

Tuinbouw

Glasparel+ behelst de aanleg van 90 hectare glastuinbouw en een logisitiek- en distributieterrein (het zogenoemde LogistiekPark A12) van 34 hectare.

Ook mag binnen Glasparel+ 7 hectare agri-gerelateerde business en 3,5 hectare kleinschalige bedrijvigheid worden gerealiseerd. Verder maakt het bestemmingsplan de bouw van 130 woningen mogelijk.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer