Waddenfonds mist volgens LTO Noord de boot

LTO Noord vindt dat het meerjarenprogramma voor investeringen in de noordelijke kustregio te kort schiet. Grootste kritiekpunt is dat het programma van het Waddenfonds en het bijbehorende investeringskader Waddengebied onvoldoende inhaken op verbetering van het economisch perspectief.

Waddenfonds+mist+volgens+LTO+Noord+de+boot
© Harry Tielman

Meer aandacht voor economisch getinte projecten biedt beide partijen voordeel, stelt LTO Noord. Het biedt de agrarische sector de kans zich meer te ontwikkelen en andere economische sectoren kunnen profiteren van de innovatiekracht van de land- en tuinbouw.

'Alleen een economisch renderende agrarische sector kan bijdragen aan de ecologie, het halen van maatschappelijke milieudoelen, maar bijvoorbeeld ook de leefbaarheid van gebieden', waarschuwt LTO Noord in een brief aan Provinciale Staten van de drie betrokken provincies.

Zoet en zout

LTO Noord stoort zich verder aan het feit dat het Waddenfonds ook voorstellen doet om de overgang tussen zoet en zout water te verzachten. 'Wat ons betreft blijft het zout buiten de dijk.'

LTO Noord diende wel projectideeën in om met partners rond de Waddenzee aan innovatie te werken. Het betreft onder meer investeringen in bodemecologie, de opzet van Waddenboerderijen en toerisme bij de boer en andere agrarische onderwerpen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer