LTO: Lage Oude Veer is provinciaal belang

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland stellen dat 'het omzetten van landbouwgrond naar natuur niet strijdig is met de provinciale belangen'. LTO Noord vindt juist van wel.

LTO%3A+Lage+Oude+Veer+is+provinciaal+belang
© nlwandel.nl

Deze week gaf het provinciebestuur antwoord op vragen van CDA en VVD over Lage Oude Veer. Ook de provinciale politiek houdt zich inmiddels bezig met plan van Landschap Noord-Holland (LHN) om 50 hectare boerenland om te zetten in natuur.

Daarvoor kreeg de natuurorganisatie een subsidie van 3,2 miljoen euro uit het Waddenfonds. Dit fonds wordt beheerd door provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen. Voor Noord-Holland zit Joke Geldhof in het dagelijks bestuur.

Teleurstellend

Beleidsadviseur Ard Mooij van LTO Noord Noord-Holland noemt de reactie van het Noord-Hollandse bestuur 'teleurstellend'.

'Een duurzame ontwikkeling van de landbouw is als provinciaal belang in de structuurvisie opgenomen. Zeker in Noord-Holland Noord waar het gebied in de provinciale structuurvisie is aangeduid als ‘grootschalig agrarisch productiegebied’.'

'Het feit dat ontwikkeling van de landbouw niet is geborgd in de provinciale verordening en daardoor juridisch niet kan worden tegengehouden, betekent niet dat de door Landschap beoogde ontwikkeling in lijn is met het provinciaal beleid. Dat is het duidelijk niet.'

Greenport

Ook wijst Mooij op de Agenda Landbouw en de strategische visie van de Greenport Noord-Holland Noord. 'Kortom, dat het plan van LNH niet strijdig is met provinciaal beleid, vind ik te kort door de bocht. Ook is het plan strijdig met het gemeentelijk beleid.'

LTO Noord Noord-Holland gaat verder contact opnemen met de Statenfracties om van gedachten te wisselen over de kwestie.

· Lees meer hierover vandaag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  4° / 0°
  85 %
Meer weer