Nieuw+plan+voor+Lage+Oude+Veer
Nieuws
© nlwandel.nl

Nieuw plan voor Lage Oude Veer

Het college van burgemeester en wethouders van Hollands Kroon heeft Landschap Noord-Holland gevraagd een nieuw plan in te maken voor natuur bij het Lage Oude Veer in de Oostpolder van Anna Paulowna.

Eerder diende de stichting een projectplan in voor de ontwikkeling van 50 hectare natuur, waarvan het grootste deel nu bestemd is voor agrarisch gebruik. Dat plan was in strijd met het bestemmingsplan en past niet binnen de uitgangspunten van de coalitie.

Ook nam de gemeenteraad een motie aan om de bestemming van de polder niet te wijzigen. Van ligt 50 hectare ligt echter 8 hectare binnen de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Dat wil het college van Hollands Kroon alsnog ontwikkelen.

Ook Landschap Noord-Holland maakte eerder bekend dat ze de natuur bij Lage Oude Veer de EHS wil aanleggen. Na de zomer zou de organisatie met een nieuw plan komen.

Bezwaar

LTO Noord heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt om het natuurplan tegen te houden. In april ving LTO nog bot bij het Waddenfonds dat een subsidie van 3,3 miljoen euro aan LNH toekende voor de ontwikkeling van de 50 hectare natuur.

LTO vindt dat de subsidie moet worden ingetrokken nu de gemeenteraad het bestemmingsplan niet wijzigt. Ook de fracties van CDA en VVD van provincie Noord-Holland willen dat en hebben vragen hierover gesteld aan Gedeputeerde Staten.

· Lees meer hierover deze week in Nieuwe Oogst, editie Midden

Weer

 • Zaterdag
  7° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / -2°
  10 %
 • Maandag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer