Waddengeld+landbouw+onbesteed
Nieuws
© John Oud

Waddengeld landbouw onbesteed

Voor het Waddenfonds en LTO Noord blijft het moeilijk om landbouwprojecten te vinden voor een subsidie vanuit het Waddenfonds.


Van de 5 miljoen euro die vorig jaar beschikbaar was voor landbouw en visserij, is ruim de helft besteed. Een dikke half miljoen hiervan ging naar de landbouw, zegt Geert Boesjes van het Waddenfonds.

Gesprek

LTO Noord had deze week een gesprek met het Waddenfonds. Volgens LTO Noord Groningen-voorzitter Hilbrand Sinnema 'valt het nog niet mee' om goede projecten in te dienen.

'In de kustzone zitten economisch goed renderende akkerbouw- en veehouderijbedrijven. Om dan nog projecten te bedenken die waddengerelateerd zijn, dat is moeilijk.'

Verzilting

Dat is ook de mening van Boesjes. 'We krijgen weinig ideeën binnen. Als je de verbinding tussen duurzame landbouw en het Waddengebied zoekt, kom je vooral op de verziltingsproblematiek uit.'

Daarbij komt dat veel landbouwprojecten afhankelijk zijn van cofinanciering, aldus Boesjes.' Het fonds ondersteunde vorig jaar het verziltingsproject Spaarwater met 600.000 euro.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst editie Noord

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer