AH wordt strenger op middelengebruik

Albert Heijn gaat van haar leveranciers eisen dat ze bij de teelt van aardappelen, groenten en fruit minder gewasbeschermingsmiddelen gebruiken. Middelen als imidacloprid gaan vanaf 2019 mogelijk in de ban.

AH+wordt+strenger+op+middelengebruik
© Albert Heijn

De grootste supermarkt van Nederland heeft dat afgesproken met Natuur & Milieu. Het is de bedoeling dat AH-leveranciers stoppen met het gebruik van in totaal 28 middelen en dat hun teelt minimaal voldoet aan de eisen van Milieukeur.

Kwaliteitssysteem uitgebreid

Albert Heijn zal haar kwaliteits- en controlesysteem uitbreiden. Samen met Natuur & Milieu wordt bepaald welke gewasbeschermingsmiddelen hierbinnen wel en niet gebruikt mogen worden.

Uitgangspunt is de lijst van 130 'zeer giftige' middelen die Natuur & Milieu eerder dit jaar publiceerde. Dagblad Trouw meldt dat thiacloprid en imidacloprid in elk geval op de zwarte lijst komen.

Meer biologisch

Met bijna 1.500 producten is Albert Heijn in Nederland een grote aanbieder van biologisch. Het aanbod biologisch in de groenten- en fruitschappen zal vanaf 2019 ook fors omhoog gaan, heeft Albert Heijn toegezegd. Het streven is om die producten zoveel mogelijk in eigen land of vlak over de grens in te kopen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer