Slachterij+Groenlo+wordt+paradepaardje+Vion
Nieuws
© Twan Wiermans

Slachterij Groenlo wordt paradepaardje Vion

De slachterij van Vion in Groenlo wordt speciaal ingericht op duurzaamheidsconcepten. De verbouwing van 4 miljoen euro is bijna afgerond.

Per eind september slacht Vion in Groenlo de ongeveer 20.000 varkens van de marktconcepten Good Farming Star en De Groene Weg. Met de investering in Groenlo wil Vion vooral het productieproces optimaliseren.

CEO Francis Kint meldde dat al in een interview met Nieuwe Oogst dat 25 juni werd gepubliceerd. Vion ziet een sterke groei in de afzet van het Good Farming Star-concept en de vraag naar biologisch varkensvlees. .

Stromen kanaliseren

Frans Stortelder, verantwoordelijk voor de varkensvleesdivisie van Vion: 'Door de gerelateerde activiteiten - van slacht tot en met consumentenverpakking - te concentreren in Groenlo kanaliseren wij de stromen en zorgen voor een efficiëntere en flexibele werkwijze.'

De concentratie in Groenlo past volgens Stortelder in de focus op het optimaal verwaarden van de door Vion verwerkte varkens.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
Meer weer