Vion+verlengt+vierweekse+prijspilot
Nieuws
© Vion Food

Vion verlengt vierweekse prijspilot

De vierweekse prijspilot die slachterij Vion begin 2016 startte, wordt verlengd tot eind dit jaar. De verlenging moet een completer beeld opleveren. De pilot telt twaalf varkenshouders uit het Good Farming Star-concept.


In de prijspilot wordt de uitbetalingsprijs steeds voor een periode van 4 weken vastgezet; dit in tegenstelling tot de gangbare methode van weekprijzen. Vion overlegt regelmatig met de deelnemers om na te gaan of deze methode kan zorgen voor een minder grillig verloop van de varkensprijzen binnen het concept.

Rust en continuïteit

Vion geeft aan dat een minder grillig prijsverloop de stabiliteit en continuïteit van de Good Farming Star-keten bevordert. Ook sluit de pilot aan bij het werken vanuit een vraaggestuurde planning. Om een volledig beeld te kunnen vormen heeft Vion in overleg met de deelnemers besloten om de pilot te verlengen tot eind 2016.

Met Good Farming Star (GFS) speelt Vion sinds 6 jaar in op de vraag naar diervriendelijker en duurzamer geproduceerd varkensvlees in Nederland. In samenwerking met ketenpartijen en maatschappelijke organisaties levert de onderneming varkensvlees uit een geborgde en transparante keten.

Eén ster

Het Good Farming Star-varkensvlees draagt het Beter Leven keurmerk met één ster van de Dierenbescherming en voldoet aan de criteria van het Varken van Morgen.

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer