Prijs+boerenkaas+blijft+onveranderd
Nieuws
© Voorlichtingsbureau Boerderijzuivel

Prijs boerenkaas blijft onveranderd

De prijzen voor boerenkaas blijven onveranderd. De kiloprijs boven de 20 kilo staat voor de vierde achtereenvolgende maand op 4,60 euro. De stemming is goed.

De kiloprijs voor boerenkaas van 12 kilo blijft op 4,30 euro, die van 16 kilo op 4,45 euro. De prijs van Leidse 30+ staat nu op 4,55 euro. Voor kruidenkaas staat de prijs op 4,40 euro per kilo.

'Hoewel van een serieus herstel van de zuivelmarkt nog geen sprake is, lijkt er toch een omslag in de stemming plaats te vinden', meldt de noteringscommissie van Boerenkaas die maandelijks bijeenkomt.

Herstel

De noteringen voor basisproducten zijn iets gestegen en vooral bij foliekaas is er sprake van enig herstel met een verhoging van 15 cent per kilo.

'Veel poeder wordt aangeboden voor de interventie op een laag prijsniveau en dit ondersteunt de markt op dit moment in zekere mate. Er is in ieder geval weer enige beweging in de markt de goede kant op', aldus de noteringscommissie.

Ruime aanvoer

Bij boerenkaas is er feitelijk niets veranderd. De aanvoer is nog steeds ruim, maar de afzet loopt op dit moment prima. En hoewel de voorraden groot zijn, geeft de handel aan dat deze in evenwicht zijn met het huidige omzetniveau.

'Wel zijn er enkele partijen op de markt die moeilijk plaatsbaar zijn, maar het overgrote deel vindt gemakkelijk zijn weg naar de afnemers. Boerenkaas is nog steeds gewild', stelt de noteringscommissie.

Handel

'De beweging op de kaasmarkt stemt ook de handel positiever. Voor een verhoging is het wellicht nog te vroeg.'

Weer

 • Dinsdag
  23° / 6°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  10 %
Meer weer