Boerenkaas stijgt met 0,20 cent per kilo

De noteringen voor boerenkaas zijn deze maand met 0,20 cent gestegen. De kiloprijs voor boerenkazen boven de 20 kilo staat nu op 4,75 euro.

Boerenkaas+stijgt+met+0%2C20+cent+per+kilo
© Mike Schellart

De kiloprijs voor boerenkaas van 12 kilo komt uit op 4,45 euro, die van 16 kilo op 4,60 euro. De prijs van Leidse 30+ staat nu op 4,70 euro. Voor kruidenkaas staat de prijs op 4,55 euro per kilo.

De positieve stemming van de vorige maand, handhaaft zich, concludeert de noteringscommissie in de nieuwsbrief van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders.

Voorraden

'De algemene zuivelmarkt laat nog geen herstel zien. Er is zelfs sprake van verder dalende prijzen. Dit geldt ook voor de fabriekskaas, met name de foliekaas', aldus de noteringscommissie.

'De voorraden zijn groot en de afnemers weten dat. Bovendien blijft de melkaanvoer hoog. Dit betekent dat er nog geen uitzicht is op een snel herstel en belooft weinig goeds voor de fabrieksmelkprijzen in de komende maanden.'

Afzet Goudse

De afzet van Goudse boerenkaas loopt volgens de commissie echter buiten verwachting goed. 'De voorraden zijn ruim, maar de omloopsnelheid is hoog en de handelaren houden bij het huidige afzetniveau de planken graag goed gevuld. Dit betekent dat Boerenkaas goed gevraagd is op dit moment; alle kaas die gemaakt wordt vindt een bestemming.'

De noteringscommissie komt op vrijdag 4 december opnieuw bijeen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer