Van der Plas maakt lekkerste kaas

De Goudse boerenkaas van melkveehouders Jos en Ronald van der Plas uit Sassenheim (Zuid-Holland) is donderdag tijdens de jaarlijkse Cum Laude verkiezing voor boerderijzuivel verkozen tot ‘lekkerste boerenkaas van 2016’.

Van+der+Plas+maakt+lekkerste+kaas
© Ulco Wesselink

De smaak van de winnende Goudse Boerenkaas van de gebroeders Van der Plas is volgens de jury van smaakdeskundigen ‘heel verfijnd en fris, met tonen van karamel en vol karakter’. De technische keurmeesters gaven 93 punten voor deze kaas. Naast Goudse Boerenkaas zijn veel andere soorten kaas en boerderijzuivel gekeurd, in totaal 185 producten.

Winnaar in de categorie ‘kaas met een verhaal’ is Tina Verhoef van Mooi Mekkerland uit Stolwijk (Zuid-Holland). Niet alleen de smaak, maar ook het ‘verhaal’ van de boerderij bepaalt wie de winnaar is. Verhoef overtuigde de jury met haar Vertina: ‘een friszure geitenkaas in zonnebloemolie, gemengd met herbes de Provence’.

Andere winnaars

Melkveehouder Theo Warmerdam van De Sophiahoeve in Warmond (Zuid-Holland) is met zijn Boeren-Leidse met sleutels winnaar in de ‘overige categorieën kaas’. De jury vindt deze kaas mooi van structuur en in balans en prettig tintelend op de tong.

Winnaar in de categorie ‘boerderijzuivel’ is Kaasboerderij De Vijfsprong uit het Gelderse Vorden. De kaasboerderij ontvangt de prijs voor het product ‘boeren acidophilus’. Dit is een melkdrank, gemaakt van ‘rauwe’ melk. De jury beoordeelt de boeren acidophilus als ‘lekker fris, spannend en verrassend van smaak’.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  55 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer