Motie+tegen+toelating+glyfosaat+verworpen
Nieuws
© nieuwe oogst

Motie tegen toelating glyfosaat verworpen

Een motie om de Nederlandse regering in Brussel tegen een hernieuwde toelating van glyfosaat te laten stemmen, is vanmiddag verworpen in de Tweede Kamer.

De motie was ingediend door Thieme en Wassenberg.

VVD, PvdA, CDA, CU en SGP stemden tegen. SP, D66, GL en PvdD stemden voor.

De indieners van de motie stellen dat glyfosaat door de International Agency for Research on Cancer, onderdeel van de Wereldgezondheidsorganisatie, is aangemerkt als waarschijnlijk kankerverwekkend en dat onderzoekers wereldwijd erop wijzen dat glyfosaat hormoonverstorend werkt.

Standpunt regering

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken kondigde eind vorige week in een brief aan de Tweede Kamer aan dat de Nederlandse regering voor een hernieuwde toelating van negen jaar zal stemmen, onder de voorwaarde dat als uit wetenschappelijk ECHA-onderzoek blijkt dat het middel kankerverwekkend is, de goedkeuring wordt ingetrokken.

Brussel neemt deze week een besluit over de toelating van glyfosaat.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 13°
  60 %
Meer weer