Teller+donaties+sector%2Dpr+POV%3A+50%2E000+euro
Nieuws
© Twan Wiermans

Teller donaties sector-pr POV: 50.000 euro

Een maand na de aftrap van de donatiecampagne voor sector-pr van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) staat de teller op 50.000 euro.

'Ondanks dat veel varkenshouders in een slechte financiële situatie zitten, storten zij toch een vrijwillige bijdrage voor de sector-pr. Dat verdient een dikke pluim', zeggen POV-voorzitter Ingrid Jansen en varkenshoudster Doreen van den Berkmortel. Samen zijn zij het beeld van de campagne.

Saamhorigheid

Ook het bedrijfsleven ziet het belang in van een goed imago van de varkenshouderij en neemt zijn verantwoordelijkheid door geld te storten voor sector-pr en promotie. 'Zij steunen ons en roepen via hun eigen socialemediakanalen collega-bedrijven op om ook te storten. Dat is saamhorigheid', constateert Jansen.

Om krachtige promotiecampagnes te voeren en organisaties te steunen die goede dingen doen voor de varkenshouderij, zoals Varkens in Zicht, Varkens Vandaag en Klasseboeren, is echter nog meer geld nodig, benadrukken Jansen en Van den Berkmortel.

Oproep

Het tweetal roept daarom varkenshouders en bedrijven die nog geen bedrag hebben gestort, nogmaals op om bij te dragen aan de sector-pr 2016. 'Het belang van goede sector-pr is belangrijker dan ooit in een tijd waarin de ogen van de maatschappij op ons zijn gericht', zegt Jansen.

Een filmpje met de oproep van Jansen en Van den Berkmortel is te zien op de website en het YouTube-kanaal van de POV.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Weer

 • Maandag
  9° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / -1°
  0 %
 • Woensdag
  14° / 1°
  5 %
Meer weer