Sector%2Dpr+in+%27Varkens+horen+bij+Nederland%27
Nieuws
© POV

Sector-pr in 'Varkens horen bij Nederland'

Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), Varkens Vandaag, Varkens in Zicht/Stap in de Stal, BIG Challenge en Het Kleine Loo hebben de krachten voor de sector-pr gebundeld. Dat maakten zij gisteren bekend tijdens de presentatie van het pr-plan 'Varkens horen bij Nederland'.

Het pr-plan is in nauwe samenspraak met de organisaties opgesteld en gekoppeld aan de uitvoeringsagenda van het Recept voor Duurzaam Varkensvlees en focust zich op het thema 'Maatschappij & Omgeving'.

Onderscheid

De POV maakt in het plan een duidelijk onderscheid tussen communicatie en pr. Bij communicatie worden doelgroepen inhoudelijk geïnformeerd over thema's als dierwelzijn, diergezondheid, economie, arbeid en milieu.

Deze communicatie blijft bij NVV, LTO Varkenshouderij, Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Nederlandse Diervoeder Industrie (Nevedi). De sector-pr draait voornamelijk om promotie van de varkenshouders en varkenshouderij.

Koepel

Door de POV, Varkens Vandaag, Varkens in Zicht/Stap in de Stal en Het Kleine Loo is een 'koepel' gevormd. Binnen die koepel is er de POV-stuurgroep (POV/NVV/LTO Varkenshouderij) die de sector-pr en de bijbehorende activiteiten faciliteert, ondersteunt en (waar mogelijk) financiert.

De pr-organisaties zijn samengebracht in de POV-werkgroep 'Varkens horen bij Nederland'. Zij blijven verantwoordelijk voor de uitvoering van sectorpromotie, zoals open dagen, zichtstallen, Weekend van het Varken en boerderijeducatie.

De organisaties hebben afgesproken dat specifieke activiteiten geen doel op zich meer worden. Er wordt door de organisaties gezamenlijk gewerkt aan de promotie en pr van de varkenshouderij.

Mijlpaal

Het is voor het eerst in de historie van de varkenshouderij dat de sectorale pr en promotie centraal zijn georganiseerd en vanuit één organisatie worden uitgevoerd. 'We kunnen wel spreken van een mijlpaal', zegt POV-voorzitter Ingrid Jansen.

Voorzitter Rob van Schie van Varkens Vandaag is heel blij dat er nu vanuit één visie en één organisatie aan pr voor de varkenshouderij wordt gedaan. 'Dat is precies wat wij altijd hebben gewild. Varkens Vandaag is opgericht uit onvrede over de sector-pr. Nu is er eindelijk één visie, één geluid.'

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 2°
  60 %
Meer weer