POV+blij+met+verdeling+Europese+steun
Nieuws
© POV

POV blij met verdeling Europese steun

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), die wordt ondersteund door LTO en NVV, heeft verheugd gereageerd op de verdeling van 30 miljoen euro, die de Europese Commissie aan Nederland beschikbaar heeft gesteld voor steun aan onder meer de varkenshouderij.

Vanmiddag voerde de POV overleg met het ministerie van Economische Zaken over de verdeling van dit bedrag. De middelen worden evenredig verdeeld over drie hoofdlijnen: Vitale Varkenshouderij, gezamenlijke mestverwerking en een duurzame zuivelketen.

De POV werkt al langer aan het plan ‘Vitale Varkenshouderij’ en wil dat vooral wordt geïnvesteerd in maatregelen die de varkenshouders snel meer lastenverlichting, betere marges en dus een beter inkomen opleveren.

Content

Ingrid Jansen en Eric Douma, respectievelijk voorzitter en vicevoorzitter van de POV, zijn content met deze verdeling. Zij zijn van mening dat de investering in zowel een vitale varkenshouderij als in mestverwerking een goede stimulans is om te komen tot een betere inkomenspositie van de varkenshouders.

Informatieavonden

De komende tijd zal met de varkenshouders verder worden gesproken over de investeringen tijdens speciale informatieavonden. Alle varkenshouders zijn daarbij van harte welkom. Data en plaatsen van de informatieavonden volgen zo snel mogelijk.

Weer

 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  3° / 0°
  20 %
Meer weer