Groen+licht+tweede+fase+Vitale+Varkenshouderij
Nieuws
© POV

Groen licht tweede fase Vitale Varkenshouderij

Leden van Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) gaven maandagavond groen licht voor de uitwerking en uitvoering van de tweede fase van traject Vitale Varkenshouderij.

Voorzitter Ingrid Jansen en vicevoorzitter Eric Douma van de POV zijn blij daar blij mee. 'Dit onderstreept dat varkenshouders samen met ons willen meedenken over en meewerken aan een vitale varkenshouderij.'

De leden zien in meerderheid het belang om de krachten te bundelen. 'Ze willen gezamenlijk optreden in plaats van individueel.'

Activiteitenplan

Regiegroep Vitale Varkenshouderij komt begin 2016 met een concreet activiteitenplan. Dat richt zich op marktkracht (onder andere ketensturing), reductie van kosten (mestverwaarding en keuringskosten) en herstructurering van de sector (faciliteren van wijkers en stoppers).

Keten versterken

Speerpunt nummer een binnen Vitale Varkenshouderij is ketenversterking. Van de 10 miljoen euro die het ministerie van Economische Zaken beschikbaar wil stellen, wil de POV 5 miljoen euro besteden aan het nieuwe ketenkwaliteits- en marktinformatiesysteem Holland Varken/Pork from Holland.

Het nieuwe systeem moet de basis zijn voor het verbeteren van de ketensturing, ketensamenwerking en het versterken van de marktpositie van de varkenshouders.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Weer

 • Zaterdag
  7° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / -2°
  10 %
 • Maandag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer