Dutch Power Company zet in op groei

Peter Mouthaan heeft met behulp van ABN Amro Participaties het familiebedrijf Dutch Power Company in Giessen overgenomen van zijn familie.

Dutch+Power+Company+zet+in+op+groei
© eigen foto DPC

Met de kapitaalverschaffing richt Dutch Power Company (DPC) zich op groei in West-Europa.

DPC is de moedermaatschappij van de bedrijven Conver, Herder, Precision Makers, Roberine en Votex met een gezamenlijke omzet van 35 miljoen euro.

De bedrijven van DPC zijn gespecialiseerd in berm-, groen- en slootonderhoud. DPC maakt daarbij gebruik van innovatieve mechatronica, zodat deze op basis van gps-techniek autonoom kunnen werken.

Olievlek

De Nederlandse firma ziet kansen om de innovatieve producten als een olievlek uit te smeren over Europa, met als voornaamste markten het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Benelux, Duitsland en Polen.

Peter Mouthaan: 'Nederland staat in het buitenland bekend om zijn innovatieve oplossingen op het gebied van irrigatie-, berm- en slootmanagement. Aan de andere kant zijn er markten die snel groeien en die behoefte hebben aan innovatie en ontwikkeling.'

Duurzaam investeren

Met ABN Amro Participaties heeft Mouthaan een partner gevonden die duurzaam wil investeren in de groei van DPC. ABN Amro Participaties verschaft risicodragend vermogen aan winstgevende ondernemingen in Nederland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer