Nibem: nieuw ras voor brouwgerst

Ketenorganisatie Nibem heeft Columbus aan de waarderingslijst voor brouwgerstrassen voor 2016 toegevoegd.

Nibem%3A+nieuw+ras+voor+brouwgerst
© Nieuwe Oogst

Van Columbus ervaren de Nederlandse mouterijen en brouwerijen de verwerking als positief. De teelt wordt voorlopig beperkt aanbevolen en dat geldt ook voor het ras Sanette.

De waarderingslijst van Nibem (Nederlands Instituut voor Brouwgerst, Mout en Bier) dient als aanvulling op de aanbevelende rassenlijst van CSAR voor zomergerstrassen. Mouters en brouwers geven met deze lijst de gersttelers een advies over de beste brouwgerstrassen.

Geaccepteerd door de industrie

De waarderingslijst voor 2016 vermeldt Tipple, Concerto, Propino, Colombus en Wintmalt als geaccepteerd door de hele industrie. Voor Sanette en Quench geldt een beperkte acceptatie. Quench wordt voor teelt niet meer aanbevolen vanwege kafverlies tijdens de verwerking.

Voor de nieuwe gerstrassen KWS Irinia en Paustian is nog geen eindoordeel over de brouwkwaliteit bekend. Na beproeving op kleine schaal lijken deze rassen brouwwwaardig, maar dit is nog niet voldoende voor Nibem om een advies uit te brengen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  50 %
Meer weer