LTO Varkens en NVV tegen uitwisseling

Als het aan de vakgroep LTO Varkenshouderij en NVV ligt, komt er vooralsnog geen uitwisseling tussen varkens-, pluimvee- en fosfaatrechten. Zij zijn hier fel tegen.

LTO+Varkens+en+NVV+tegen+uitwisseling
© nieuwe oogst

'De varkenshouderij heeft zijn verantwoordelijkheid genomen door onder het eigen sectorale fosfaatplafond te blijven. Andere sectoren moeten hierin ook hun eigen verantwoordelijkheid nemen', stelt voorzitter Eric Douma van de LTO-vakgroep Varkenshouderij.

Voorziening

De belangenbehartigers reageren hiermee op het voornemen van staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken om een voorziening op te nemen in de Meststoffenwet die uitwisseling tussen varkens-, pluimvee- en fosfaatrechten mogelijk zou kunnen maken.

Het opnemen van een voorziening in de Meststoffenwet betekent niet dat rechten meteen uitwisselbaar worden. Het maakt uitwisseling van rechten alleen mogelijk voor de toekomst als dat wenselijk is. De wet hoeft dan niet te worden gewijzigd.

Toezeggingen

NVV en LTO Varkenshouderij roepen de staatssecretaris op om vast te houden aan zijn eerdere toezeggingen dat er géén sprake kan zijn van een uitwisseling en dat elke sector zelf verantwoordelijk is om onder het eigen sectorale fosfaatplafond te blijven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer