LTO+en+NVV+bundelen+krachten
© NAJK

LTO en NVV bundelen krachten

LTO-vakgroep Varkenshouderij en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) richten samen een nieuw overlegplatform op voor de varkenshouderij.

Beide organisaties blijven zelfstandig, maar gaan binnen dit platform officieel samenwerken. De nieuwe samenwerkingsorganisatie heeft de werknaam Verenigd Varkenshouderij Platform (VVP).

Met het VVP willen LTO en NVV, ook in internationaal verband, werken aan een sterkere verbinding met de markt en een beter beloningsmodel voor de varkenshouders. Varkenshouders en hun organisaties moeten daarin zelf de regie gaan voeren.

GLB

Met het nieuwe platform willen LTO en NVV ook voorsorteren op het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) waarin de mogelijkheid wordt opgenomen om producenten een sterkere positie te kunnen geven in de markt, via producentenorganisaties.

LTO en NVV onderzoeken of en hoe taken op het gebied van diergezondheid, marktafstemming, marktgerichte innovatie en promotie een plaats kunnen krijgen binnen het VVP.

Productschappen

Bij de uitwerking van de doelstellingen wordt rekening gehouden met de effecten van het opheffen van de productschappen en de mogelijkheden om op andere manieren collectieve afspraken te maken in de varkenshouderijsector.

In het nieuwe platform ligt de zeggenschap bij de varkenshouders die ook volledig zelf zullen besluiten over de besteding van geld dat collectief door varkenshouders bij elkaar wordt gebracht.

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer