Scheldestromen duikt in rioolwater-bioplastic

Waterschap Scheldestromen schuift als partner aan bij het onderzoek naar bioplastic uit rioolwater. De proef is nu nog kleinschalig, de techniek wordt wereldwijd voor het eerst toegepast.

Scheldestromen+duikt+in+rioolwater%2Dbioplastic
© ZLTO

Het project is een van de meest veelbelovende projecten van de Green Deal Grondstoffen, die de Unie van Waterschappen en het Rijk eind vorig jaar hebben gesloten.

De proef is een gezamenlijk initiatief van naast Scheldestromen waterschap Brabantse Delta, waterschap De Dommel en Wetterskip Fryslân. Ze voeren het samen met SNB en Stowa en de marktpartijen Veolia en KNN uit.

Bijdrage leveren

'We zijn in het begin van het project geïnteresseerd geraakt en wilden steeds meer van het project weten', geeft bestuurder Gert van Kralingen aan. Vervolgens hebben we de partijen benaderd met het resultaat dat we alsnog een bijdrage kunnen leveren aan dit mooie project.'

De proef laat volgens Van Kralingen zien dat het mogelijk is om rioolwater te gebruiken als bron voor nieuwe duurzame grondstoffen. De proef vindt plaats op Zeeuws grondgebied, de rioolwaterzuivering in Bath.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer