Groninger+keuring+in+EO%2Dtelevisieprogramma
Nieuws
© groninger rundvee show

Groninger keuring in EO-televisieprogramma

Een filmploeg van het EO-televisieprogramma 'Geloof en een Hoop Liefde' was enkele weken geleden in Bedum voor filmopnamen. De Groninger Rundvee Show, op 27 februari werd daarbij ook bezocht. Volgende week vrijdag, 11 maart op 18.10 uur, komt dit evenement op televisie.

Op deze fokveedag wordt de familie Stolwijk uit Bedum gevolgd. Deze familie was hier erg succesvol, met onder meer het algemeen kampioenschap voor Reidlander Bet 956. De familie werd niet alleen tijdens de keuring gevolgd, maar ook tijdens de voorbereidingen.

Meer agrarisch

De website van het programma, dat iedere werkdag uitzendt, belooft voor volgende week méér Bedumer agrarische items. Zo bracht de vrome boer Walfridus het christendom en het rechtssysteem in deze plaats. Verder is er onder meer aandacht voor de melkfabriek van Bedum.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  6° / -3°
  10 %
 • Maandag
  7° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
Meer weer