Keuring+Asten+geschrapt+door+IBR
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Keuring Asten geschrapt door IBR

De Zuid-Nederlandse Wintershow in Asten-Heusden is afgelast. Op bedrijven in de omgeving van manege 'De Witte Vallei' is IBR uitgebroken, waardoor de organisatie het onverantwoord vindt om deze rundveekeuring, die gepland stond voor zaterdag 5 maart, te laten doorgaan.

'Allereerst is de ziekte spijtig voor de bedrijven die de ziekte hebben opgelopen, maar ook voor onze wintershow. De gezondheid van de koeien op de show en de daarbij horende bedrijven staat echter voorop', stelt voorzitter Juliën Hautvast over het aflasten van de keuring.

Risico te groot

'Wij achten het risico nu te groot om uw met passie, toewijding en jarenlange inzet gefokte veestapels hier aan bloot te stellen', vervolgt Hautvast.

De voorzitter hoopt op meer succes in het voorjaar van 2017. De vijftiende editie van de fokveedag wordt dan waarschijnlijk wel gehouden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
 • Zondag
  8° / 4°
  30 %
Meer weer