Winnaars: Rieten Corrie 177 en Doortje 3991

Alliance-dochter Rieten Corrie 177 van de familie Polinder uit Nunspeet en Classic-dochter Doortje 3991 van Hans Puttenstein uit Kamperveen en Jan de Groot wonnen zaterdag het algemeen kampioenschap bij respectievelijk zwartbont en roodbont in Putten.

Winnaars%3A+Rieten+Corrie+177+en+Doortje+3991
© nieuwe oogst

Corrie 177 eiste daarbij ook de kampioenstitel bij de oudere koeien op, waar ze Olympic-dochter Noorder Kinsey Olympic van Schoonhoven-Van de Werfhorst uit het Gelderse Noordeinde voor bleef.

Polinder leverde ook de beste bedrijfsgroep én de vaarzenkampioen met Rieten Sijke 6028 (V. Goldsun). Hier bleef de vaars Danilo-dochter Stouwdamshof Peinzer 25 van de familie Van 't Hof uit Oosterwolde voor.

In de middenklasse won een dochter van de Duitse Mario Xacobeo, namelijk Vekis Phantastic van vof Busweiler-Bovendorp uit Nunspeet, vóór reservekampioen Passieh Geertruida 55 van maatschap Hoogerbrugge uit Woubrugge.

Roodbont

De algemeen kampioen roodbont won eveneens bij de oudere koeien. Hier bleef Doortje 3991 de excellente Stouwdamshof Malve 133 van Van 't Hof voor. Ze is een dochter van de eigen gefokte stier Stouwdamshof 274 (V. Classic). Malve 133 had eveneens het beste roodbonte uier van de dag.

Maatschap Puttenstein leverde zelf de twee vaarzenkampioenen, met Jotan Red-dochter Brook Massia-Anny 4 op kop, gevolgd door Brook Dientje 90 (V. Lover)

De middenklasse werd een prooi voor Jolenbroek Marita 3 (V. J&G Timo) van R Brons in Terschuur. Hier was de reservetitel voor Mariska 59 (V. Red Tequila) van melkveebedrijf Van Zetten uit Kesteren..

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer