HBC+Sheila+4+van+Schep+wint+Hoornaar
Nieuws
© Fokveedag Hoornaar

HBC Sheila 4 van Schep wint Hoornaar

HBC Sheila 4 van Schep Holsteins uit Bergambacht is vandaag verrassend winnaar geworden van de 103de editie van de Fokveedag in Hoornaar.

'Een imponerende koe', toonde juryvoorzitter Henk Buijs zich onder de indruk.

Johan Schep werd voor de eerste keer winnaar in Hoornaar. 'Dit is een bijzondere keuring met een hoge kwaliteit. Hier winnen is super, daar hoop je op.'

Verwacht had Schep, die de Dirk de Groot Bokaal ontving uit handen van oud-voorzitter Jan de Groot, het allerminst. 'In dit zware speelveld had ik er niet echt rekening mee gehouden. Immers, de topfokkers uit West-Nederland zijn hier.'

Bedrijfsgroep

VOF De Bruin uit Giessenburg bracht de beste bedrijfsgroep in de Hoornaarse ring. 'Het is indrukwekkend wat de veehouders uit deze regio in de ring brengen', bevestigde jurylid Jaap Jacobi. 'In de hele breedte is er veel kwaliteit.'

Wouter de Bruin sprong bijna een gat in de lucht, want ook in de middenklasse had hij de beste koe. 'Dit is misschien wel de mooiste prijs van de dag', doelde hij op de bedrijfsgroep. 'Je kunt dan echt laten zien wat je als bedrijf in huis hebt.'

Kwantiteit

Arbiter Henk Buijs benadrukte nog maar eens de kwaliteit, maar vroeg aandacht voor de kwantiteit. 'Het aantal koeien moet niet kleiner worden. Het publiek wil volle ringen zien.' Volgens Buijs is de Hoornaarse Fokveedag van landelijk niveau. 'Vooral de middenklasse was vandaag imponerend.'

Buijs liet blijken het geen goed plan te vinden dat de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) wil gaan schuiven met de datum en hiermee mogelijk de Fokveedag in het vaarwater gaat zitten. 'Dit moeten jullie niet over je kant laten gaan', sprak de arbiter tot het bestuur van Fokveedag Boerenlandfeest. 'Ik ga ervan uit dat het goed afloopt.'

Kletsnat

De Fokveedag Boerenlandfeest trok dit jaar 12.000 bezoekers. 'Wat een dag', zei voorzitter Johan de Groot in zijn evaluatiespeech. 'Drie weken geleden dachten we nog: ‘Wat moet het worden?’ Het terrein was kletsnat. Maar het is een fantastische dag geweest. Met mooi weer kunnen we met dit evenement heel veel bereiken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zondag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer