Start+Ommelandschapszuivel+in+Amsterdam
Nieuws
© Nichon Glerum

Start Ommelandschapszuivel in Amsterdam

Ontwerper Sietske Klooster ontwikkelt samen met vijf melkveehouders rond Amsterdam, collega-ontwerpers en zuivelverwerkers, een nieuwe zuivelcoöperatie: Ommelandschapszuivel Amsterdam. Ook in Brabant heeft ze hiervoor plannen.

Door de samenwerking wil Klooster de waardering voor de zuivelproducten laten groeien. 'Het vormen van korte coöperatieve ketens in directe wisselingwerking met de burger is hiervoor de sleutel.'

Vraag

Volgens Klooster is de vraag voor de producten sterk in opkomst. 'Het fair chain koffiemerk Moyee wil ommelandse melk bij hun koffiebonen leveren. Ook supermarkt Marqt toont interesse, IJsmaker Metropolitan en Landmarkt werken al met een van de deelnemende boeren samen. .

Bedoeling is dat het een plus oplevert voor boeren.. 'Het project moet doorontwikkeld worden. Dat is doorbikkelen. Wil een consument ervoor betalen? Twee jonge ondernemers gaan de commerciële vraag verkennen.'

Lancering

De lancering van Ommelandschapszuivel is 19 maart bij Mediamatic in Amsterdam.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst.

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer