Brede+samenwerking+in+Noord%2DHolland+Noord
Nieuws
© Stivas

Brede samenwerking in Noord-Holland Noord

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) en Stichting ter Verbetering van de Agrarische Structuur (Stivas) werken de komende jaren intensief samen aan verduurzaming van de glastuinbouw en landbouw in de regio.

Ook willen ze samen knelpunten in de ruimtelijke ordening oplossen. Thijs Pennink (directeur van NHN) en Erwin van den Berg (directeur Stivas) ondertekenden dinsdag in Alkmaar een convenant tussen beide partijen.

De samenwerking tussen Stivas en NHN is van strategische waarde. NHN is het aanspreekpunt voor de economische en ruimtelijke ontwikkeling van regio Noord-Holland Noord. Vanuit die hoedanigheid fungeert het bedrijf als een hub, waarbij bedrijven uit de regio samenkomen.

Vestigingsklimaat

NHN richt zich hierbij op drie kerntaken: het ondernemersloket, de regiomarketing en het verbeteren van het vestigingsklimaat. NHN doet dit gericht op sectoren als agrifood, water en energie.

Stivas brengt vanuit de nieuwe samenwerking eigen expertise en belangrijke achtergrondinformatie in. Die leveren een bijdrage aan een economisch sterke en duurzame agrarische sector.

De organisaties delen dezelfde belangen als het gaat om de versterking van de glastuinbouw en landbouw in de regio.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer