Regels voor uitzendbureau

Op veel agrarische bedrijven is sprake van pieken in het werk en is er behoefte aan flexibel personeel. Het is dan een goede optie om een uitzendbureau in te schakelen.

Diana EleveldDe belangrijkste registratie van het uitzendbureau is in het register van Stichting Normering Arbeid (SNA). Het SNA-keurmerk is ontwikkeld om de risico’s van inleners van arbeid te beperken. Het betreft hier vooral de inlenersaansprakelijkheid voor belastingen en sociale premies.
Wanneer u zaken doet met een SNA-gecertificeerd bureau en u voldoet aan een aantal voorwaarden, dan kunt u niet aansprakelijk worden gesteld voor het niet betalen van deze loonheffingen. Een voorwaarde waar u bijvoorbeeld aan moet voldoen, is het storten van een bedrag op de G-rekening en het vaststellen van de identiteit van de uitzendkracht.
Per 30 maart 2015 hebben uitzendkrachten conform de uitzendcao vanaf hun eerste werkdag recht op dezelfde beloning als werknemers die rechtstreeks bij een agrarisch bedrijf in dienst zijn. Dit wordt de inlenersbeloning genoemd.
Leg schriftelijk vast dat het uitzendbureau de beloning uit de agrarische cao volgt en controleer bij de tariefstelling of dit ook inderdaad gebeurt.

Checklist

Naast deze zaken zijn er nog andere punten waar u op kunt letten als u een uitzendbureau inschakelt. De Werkgeverslijn land- en tuinbouw heeft hiervoor een checklist ontwikkeld. Deze is te downloaden via www.werkgeverslijn.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer