Artsen bundelen krachten tegen ziekten

Experts op het gebied van de gezondheid van mens en dier van de Universiteit Utrecht, UMC Utrecht, Wageningen UR, Erasmus MC en het AMC gaan samen de strijd aan tegen antibioticaresistentie en infectieziekten als zika, vogelgriep en Q-koorts.

Artsen+bundelen+krachten+tegen+ziekten
© NCOH

Ze bundelen daarom hun krachten in een nieuw virtueel onderzoekscentrum 'Netherlands Centre for One Health’ (NCOH). Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) opent dit op 4 februari. Zij wil tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de EU het thema antibioticaresistentie op de Europese agenda krijgen.

Doel is het antibioticagebruik verder omlaag te krijgen, maar nog belangrijker is vol inzetten op de ontwikkeling van nieuwe antibiotica, middelen om diagnoses te stellen en alternatieve preventieve therapieën.

Onderzoek bij mens en dier

Het NCOH bundelt de kennis op dit gebied bij mens en dier. Topwetenschappers zetten gezamenlijke projecten op om het dreigende resistentieprobleem te beheersen en af te wenden.

Ander veevoer, onderzoek naar nieuwe medicijnen, behandelmethoden en methoden om verspreiding te voorkomen, zijn thema's die aan bod komen.

Topsectoren

Het is voor het eerst dat de medische, veterinaire en milieuonderzoekers zo innig gaan samenwerken met ook de volle ondersteuning van de topsectoren Life Sciences & Health en Agrifood. Het motto is: niet wachten totdat er een probleem opduikt, maar voorkomen dat er problemen ontstaan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 8°
  0 %
Meer weer