Back%3A+meer+ruimte+Overijsselse+boeren
Nieuws
© Ruud Ploeg

Back: meer ruimte Overijsselse boeren

Gedeputeerde Staten (GS) van Overijssel willen in de aangepaste omgevingsvisie geen maximale grootte van bedrijven opnemen. Dat past ook in de visie van LTO Noord Overijssel. ‘Minder regels maar vertrouwen op duurzaam ondernemerschap’, aldus voorzitter Erik Back.

Back heeft namens de agrarische sector meegepraat over de nieuwste aanpassingen van de omgevingsvisie. Hij heeft gepleit voor minder stringente regels, maar vertrouwen op duurzaam ondernemerschap.

Bouwblokgroottes

In het voorstel van GS waarin de kaders voor de aangepaste omgevingsvisie staan beschreven, lijkt de provincie die kant ook op te gaan. Zo vervallen maximale bouwblokgroottes voor intensieve veehouderijen. GS wil deze sector uitsluitend sturen op kwaliteit.

Het voorstel over de omgevingsvisie moet nog in de Statenvergadering van Overijssel worden besproken. .‘Wij zijn blij met de richting die GS kiest’, zegt Back. ‘Maar het voorstel zal nog flink wat discussie opleveren.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer