Raad van State moet NVWA doorlichten

De Tweede Kamer vraagt de Raad van State advies over de tariefstelling van de NVWA. Een motie van Jaco Geurts (CDA) die dat voorstelt, kreeg dinsdag een ruime meerderheid.

Raad+van+State+moet+NVWA+doorlichten
© Dirk Hol

Geurts is 'heel blij' met de steun voor zijn plan. Het komt maar heel weinig voor de de Kamer de Raad van State inschakelt. Meestal doet het kabinet dat.

Onafhankelijk advies

De bedoeling is dat de Raad van State een onafhankelijk advies opstelt over de tariefstelling voor handhavings-, toezichts- en keuringsactiviteiten van de NVWA. Aanleiding zijn de voortdurend stijgende tarieven die de concurrentiepositie van het bedrijfsleven in gevaar brengen.

Na het aannemen van de motie moet de Kamer nu de onderzoeksvragen voor de Raad van State formuleren. Die worden uiteindelijk in de plenaire vergadering vastgesteld.

Te hoge tarieven aanpakken

Op welke termijn er vervolgens een advies kan zijn, is niet bekend. ‘Daar gaat de Raad van State zelf over’, zegt Geurts. ‘Maar ons doel is om eindelijk beweging te krijgen in deze zaak en om de veel te hoge NVWA-tarieven aan te pakken.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer