Extra inspectiecapaciteit NVWA-IOD

Om voedselfraude aan te pakken, is de inspectiecapaciteit van de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA-IOD) uitgebreid met acht rechercheurs.

Extra+inspectiecapaciteit+NVWA%2DIOD
© NVWA

Met de uitbreiding investeert de NVWA-IOD naar eigen zeggen verder in de aanpak van voedselfraude. 'Mensen willen kunnen vertrouwen op veilig en eerlijk voedsel', zei directeur Roel Stevens van de NVWA-IOD gisteren tijdens de beëdiging.

'De NVWA-IOD besteedt steeds meer aandacht aan de aanpak van voedselfraude. Maar die onderzoeken zijn complex.'

Ingewikkelde structuren

Als voorbeeld noemt Stevens de ingewikkelde structuren van sommige bedrijven. 'Het komt voor dat er honderden bv's zijn gevestigd op één adres. Dat is niet verboden, maar wel raar. Wat zit daar dan achter?'

Voedsel gaat daarbij volgens hem fysiek en op papier de hele wereld over. 'Die complexiteit zorgt ervoor dat opsporingsonderzoeken steeds meer mankracht kosten.'

Voedselfraude

De groep van in totaal nieuwe 24 rechercheurs, de overige inspecteurs vervangen afgezwaaide collega's, gaat direct aan de slag met het opsporen en blootleggen van gevallen van voedselfraude.

'Fraude kan een hele sector verzieken als niet tijdig wordt ingegrepen. Het begint met een paar blanco dozen en valse etiketten en eindigt met corruptie in een kwetsbare sector', verzekert Stevens.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer