Zuiveringscollectieven+in+kaart+gebracht
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Zuiveringscollectieven in kaart gebracht

LTO Glaskracht Nederland heeft een kaart gemaakt waarop de 169 collectieven voor waterzuivering staan.

De overzichtskaart, die te vinden is op de site van LTO Glaskracht. maakt duidelijk waar in Nederland deze collectieven zich bevinden.

Omvang divers

De omvang van de collectieve initiatieven is zeer divers, stelt LTO Glaskracht. Die variëren van enkele ondernemers tot hele glastuinbouwgebieden.

Ondernemers die zich niet hebben aangemeld bij een collectief, moeten de zuivering individueel aanpakken of zich proberen aan te sluiten bij een al aangemeld collectief in hun omgeving.

Businessplan

Glastuinbouwbedrijven die hun afvalwater collectief willen gaan zuiveren, hebben de mogelijkheid dat tot 2021 te realiseren.

Voorwaarden zijn dat het collectief inmiddels is aangemeld en een uitgewerkt businessplan voor eind 2016 wordt voorgelegd aan bevoegd gezag.

Overleg

De overzichtskaart is beschikbaar gesteld aan de partijen van het Hoofdlijnenakkoord, waaronder de Unie van Waterschappen en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Met beide partijen is LTO Glaskracht Nederland in overleg over de voorwaarden waaraan de uitwerking van het businessplan van ieder collectief initiatief moet voldoen.

Rol LTO Glaskracht

'De rol van LTO Glaskracht Nederland is de komende periode verder vooral het verspreiden van informatie en voorbeelden rondom zuiveringsmogelijkheden', zegt een woordvoerster van LTO Glaskracht.

'Daarnaast brengen we daar waar mogelijk collectieven met elkaar of met de lokale overheid in contact.'

Weer

 • Donderdag
  21° / 7°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  30 %
Meer weer