HOT herstructurering glastuinbouw gestart

Onder leiding van Cees Veerman gaat Coalitie HOT zich de komende vier jaar inzetten voor een duurzame herstructurering van de glastuinbouw.

HOT+herstructurering+glastuinbouw+gestart
© Nieuwe Oogst

Het ministerie van Economische Zaken (EZ), provincie Zuid-Holland, gemeente Westland en Stichting Herstructurering en Ontwikkeling Tuinbouwsector (HOT) tekenen hiervoor vrijdag een samenwerkingovereenkomst.

Behalve de herstructurering neemt de coalitie ook onderwerpen als energie, infrastructuur, GMO en mededinging onder de loep.

Satellieten

Coalitie HOT krijgt vijf satellieten, die zelfstandig aan het werk gaan. Cees Veerman krijgt de leiding over Afzetstructuur, agrologistiek komt onder de hoede van voormalig minister van Verkeer en Waterstaat Karla Peijs.

Rob van den Ende van de Rabobank heeft de regie over Herstructurering, waar Infrastructuur en Energie wordt geleid door gedeputeerde Han Weber van Zuid-Holland en wethouder Theo Duijvestijn van gemeente Westland.

Ambtenaar Hans Hoogeveen van EZ trekt de kar bij de satelliet GMO en mededinging.

Strakke coördinatie

'De satellieten kunnen zelf aan de slag, maar worden wel strak gecoördineerd zodat ook daadwerkelijk stappen worden genomen', zegt Thijs Jasperse van Florpartners, die bij de totstandkoming van de coalitie betrokken is.

Tuinders hebben ook een rol in de coalitie. Zes ondernemers hebben zitting in Adviesgroep Telers HOT. Twee doen dat namens LTO Glaskracht, twee namens bloemenveiling FloraHolland en twee namens Federatie VruchtgroenteOrganisaties.

Ontwikkeling plannen

Federatie VruchtgroenteOrganisaties maakt samen met de Rabobank en FloraHolland deel uit van de Stichting HOT. 'We beginnen nu de coalitie', zegt Jasperse. 'Inhoudelijk valt er over de plannen nog niets te melden. Die moeten zich ontwikkelen in de satellieten.'

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer