150+meldingen+collectieve+afvalwaterzuivering
Nieuws
© vanhoekbouw.nl

150 meldingen collectieve afvalwaterzuivering

LTO Glaskracht Nederland heeft sinds eind oktober ongeveer 150 aanmeldingen van collectieve initiatieven voor gezamenlijke afvalwaterzuivering ontvangen.

Glastuinbouwbedrijven die hun afvalwater collectief zuiveren, hebben onder voorwaarden de mogelijkheid dit tot 2021 voor elkaar te krijgen. Dit uitstel is drie jaar langer dan bedrijven die de zuivering individueel oppakken.

De omvang van initiatieven is divers. Soms betreft het samenwerking van enkele tuinders tot groepen tuinders die voor een heel gebied aan de slag willen en kijken naar samenwerking met het waterschap om een waterzuiveringsinstallatie te gebruiken.

In kaart

LTO Glaskracht Nederland brengt momenteel alle gemelde collectieven in kaart. Deze overzichtskaart komt in januari 2016 beschikbaar voor de partijen binnen het Hoofdlijnenakkoord waterzuivering glastuinbouw.

In januari worden ook alle contactpersonen van de collectieve initiatieven geïnformeerd over de verwerking van hun aanmelding. De rol van LTO Glaskracht Nederland richt zich de komende periode vooral op het verspreiden van informatie en voorbeelden rondom zuiveringsmogelijkheden.

In contact brengen

Daarnaast brengt de organisatie daar waar mogelijk collectieven met elkaar of met de lokale overheid in contact. De uitwerking van het businessplan van het collectieve initiatief is de verantwoording van de ondernemers zelf. Dat geldt ook voor de voordracht van het plan aan het bevoegd gezag.

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer