Voorzitter+Fries+Collectievenberaad+stopt
Nieuws
© NVT

Voorzitter Fries Collectievenberaad stopt

Thom Miedema uit Blessum stopt als voorzitter van het Friese Collectievenberaad. Ook legt hij zijn functie als voorzitter van Collectief Westergo neer.

Oud-voorzitter van het NAJK Wilco de Jong uit Nijeholtwolde wordt interim-voorzitter van het Friese Collectievenberaad. Als reden voor zijn vertrek noemt Miedema dat de stapeling van de functies te veel is naast het runnen van een melkveebedrijf.

'Het vormen van eenheid, als het gaat om agrarisch natuurbeheer, vergt stuurmanskunst. Ik sliep er niet meer van en moet meer naar mijn lichaam luisteren.'

Minder flexibel

De druppel die de emmer deed overlopen, is dat het nieuwe agrarisch natuurbeheer minder flexibel wordt dan aanvankelijk werd gedacht, geeft Miedema aan. 'Ik maak mij zorgen of wij werkelijk op de goede weg zijn met agrarisch natuurbeheer.'

Minder bureaucratie was het doel, maar het tegenovergestelde is waar, stelt hij. 'Brussel kijkt met argwaan naar de situatie. In de eindfase naar het nieuwe agrarisch natuurbeheer besluit RVO toch heel strak te controleren.'

Weer

 • Zondag
  7° / 3°
  10 %
 • Maandag
  6° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  10 %
Meer weer