Provincies+krijgen+45+natuurbeheeraanvragen
Nieuws
© Water, Land en Dijken

Provincies krijgen 45 natuurbeheeraanvragen

De veertig collectieven die vanaf 2016 het agrarisch natuurbeheer gaan uitvoeren, hebben bij de twaalf provincies in totaal 45 gebiedsaanvragen voor subsidie voor het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer 2016 ingediend.

Het aantal aanvragen ligt hoger dan het aantal collectieven, omdat een aantal collectieven in meerdere provincies actief is.

De kwaliteit van de gebiedsaanvragen is wisselend, meldt de portaal Natuur en Landschap. Op een aantal onderdelen adviseren de provincies de collectieven om de gebiedsaanvragen aan te scherpen en met een nadere toelichting de puntjes op de i te zetten.

Aanvullende informatie

Ook blijkt in een aantal gevallen aanvullende informatie nodig om de aanvraag goed te kunnen beoordelen. Zo is het kaartmateriaal niet altijd in orde en zorgen uiteenlopende tarieven soms voor onduidelijkheid.

De provincies zijn nu met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bezig met het beoordelen van de binnengekomen gebiedsaanvragen. De beschikkingen op de gebiedsaanvragen zullen grotendeels uiterlijk in oktober volgen.

Weer

 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
Meer weer