Collectief+Natuurbeheer+in+West+Brabant
Nieuws
© WUR

Collectief Natuurbeheer in West Brabant

In Nederland komen ongeveer 40 Collectieven Agrarisch Natuurbeheer en sinds vrijdag is ook West-Brabant een Collectief rijker.

Met ingang van 1 januari 2016 gaat een nieuwe periode voor het agrarisch natuur- en landschapsbeheer (ANLB) in Nederland van start.

Met ANLB geven boeren en overige agrarische grondgebruikers vorm aan de natuurlijke leefomgeving in de regio. Dat doen ze met behulp van stimuleringsbijdragen vanuit Europa en de provincie.

Vanaf 2016 verandert de manier waarop boeren en andere agrarische grondgebruikers deze bijdrage kunnen aanvragen. Dat loopt via een Collectief in de regio.

De ANV’s en hun vertegenwoordigers, die samen het Collectief ANB West Brabant hebben opgericht, zijn: ANV Altena Biesbosch: Bastiaan Snoek en Fien Bakker, ANV Baarle Nassau Piet van Riel en Jos Rijvers, ANV Brabantse Wal: Ad Backx en Jolisa de Witte-Ambachtsheer, ANV Drimmelen: Cees in ’t Groen en Tim Eestermans, ANV Slagenland, Frans de Bont en Daan Biemans en ANV tussen Baronie en Markiezaat: Hans Maathuis.

Weer

 • Woensdag
  18° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  22° / 11°
  40 %
Meer weer