Lodders: problemen PAS zijn structureel

Het hoge percentage fouten bij de meldingen via het Aerius-systeem in het Programma Aanpak Stikstof (PAS) geeft aan dat er sprake van een structureel probleem bij de invoering van het nieuwe systeem.

Lodders%3A+problemen+PAS+zijn+structureel
© VVD

Dat stelt Tweede Kamerlid Helma Lodders (VVD) in vragen aan staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken. Lodders wil opheldering over een bericht dat afgelopen zaterdag in Nieuwe Oogst stond.

In Overijssel zijn 70 procent van de meldingen in het kader van de PAS niet correct, onterecht of onvolledig. Deze foute meldingen hebben er mogelijk toe geleid dat voor bepaalde gebieden (Wieden en Rijntakken) de ontwikkelingsruimte al op is.

Om weer ruimte vrij te maken voor meldingen heeft provincie Overijssel besloten om alle meldingen te screenen. Dat is inmiddels gebeurd. De provincie gaat boeren nu een brief sturen als hun melding onvolledig of onterecht is. De provincie wil voor 15 december zicht krijgen op de kwestie.

Andere provincies

Lodders wil van Van Dam weten waarom het percentage zo hoog ligt, of informatievoorziening niet voldoende is geweest en of dit probleem zich ook afspeelt in andere provincies.

Ook vraagt de VVD'er zich af of bedrijven opnieuw een melding moeten doen. 'Zo ja, hoe wordt er bij de nieuwe melding rekening gehouden met de eerder gedane melding? Krijgen deze melders voorrang binnen het systeem?'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer